2019/2020-as tanév eseményei

Elbúcsúztunk végzős diákjainktól…

2020. 06. 13. Elbúcsúztunk végzős diákjainktól…

Június 13-án, szombaton a nyolcadik évfolyam tanulói osztályonként búcsúztak el iskolánktól. A kialakult helyzet miatt idén a hagyományostól eltérően szerveztük meg a ballagást. A lehetőségekhez mérten igyekeztünk színvonalassá, emlékezetessé tenni a résztvevők számára a búcsúzás pillanatait. Szakálné Polgár Irma intézményvezető asszony ballagási köszöntője után Bácsi Dávid 7. a osztályos tanuló búcsúzott az évfolyamuk nevében. Minden végzős osztályból egy-egy tanuló szívhez szóló szavakkal búcsúzott el és köszönte meg az osztályfőnökök, pedagógusok munkáját. Ünnepségünket még bensőségesebbé, meghittebbé tette az osztályfőnökök búcsúzó beszéde, mely újszerű mozzanat volt. Hagyományainkhoz híven ballagó diákjaink általuk aláírt szalagot kötöttek az iskolai staféta botra, melyet a leendő nyolcadikosok vettek át. Szokásainkhoz híven emlékül egy „aranykőris” fát ültettek elköszönő diákjaink az iskola udvarán. A jutalmazás idén sem maradt el. Tanulmányi, és sportversenyeken való eredményes szereplésért, jó tanulmányi eredményért és közösségi munkáért könyvjutalmat vehettek át a ballagók. A több, mint tíz éve alapított Barsi – díjat idén Gólián Viktória 8. b osztályos tanuló kapta. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ dicsérő oklevelét és könyvjutalmát Herter Gréta 8. b osztályos tanuló vehette át. A Bozsik-programban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért és sportszerű magatartásáért Sike Ferdinánd Mihály 8. b osztályos tanuló a Fair-play díjban részesült. Gratulálunk mindenkinek! Végezetül a szélnek engedett lepkékkel szimbolizáltuk, hogy a gyerekek életének egy korszaka lezárult, kirepültek. Sok sikert, jó egészséget és boldog, eredményes középiskolás éveket kívánunk tanítványainknak!

 

 

 

Felhívás a tanulóinkhoz

Kedves Gyerekek!

Immár harmadik hete tanultok online... Senkinek sem volt egyszerű ennyire hirtelen átállni erre a tanítási-tanulási formára. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban úgy látjuk, hogy a nehézségek ellenére a legtöbb tanuló sikeresen vette az akadályokat, és bekapcsolódott a digitális oktatásba

Szeretnénk most megdicsérni iskolánk minden olyan tanulóját, akinek szorgalma nem hagyott alább és folyamatos tanulással, kapcsolattartással otthon is teljes mértékben teljesíti iskolai kötelességét, és a rendelkezésére álló csatornákon keresztül folyamatosan visszaküldi a megoldott feladatokat, akár személyesen is .

Ez alatt az idő alatt anélkül, hogy észrevennétek rengeteget fejlődtök, mind az önálló tanulás, mind a digitális kompetenciák elsajátítása, és a kommunikációs képességek terén . Büszkék vagyunk rátok!

Arra kérünk benneteket, hogy merjétek jelezni, ha nehézségbe ütköztök és kérjetek segítséget!

Maradjatok továbbra is aktívak, tanuljatok, hiszen ez is a ti javatokat szolgálja! A tanulás mellett próbáljátok otthon is hasznossá tenni magatokat, segítsetek családtagjaitoknak és szánjatok elég időt a kikapcsolódásra is!

Végül, de nem utolsó sorban, mondjatok köszönetet Szüleiteknek, akik ebben a megváltozott helyzetben is segítségetekre vannak!

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Üdvözlettel: a Barsi Dénes Általános Iskola pedagógusai

Tájékoztatás az új munkarendről

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Amint korábban értesítettem Önöket az iskolákat érintően Kormányhatározat született a járvány terjedésének megelőzése, az egészség védelme érdekében.
Ennek értelmében a tanulók NEM látogathatják az iskolát.

2020. március 16-tól visszavonásig a nevelés-oktatás tantermen kívüli digitális munkarendben kerül megszervezésre.

A tanulók tehát otthon maradnak, de nem szünet lesz, hanem otthoni tanulás, amelyhez az iskola személyes találkozás nélkül nyújt segítséget a tananyag kijelölésével a rendelkezésre álló online kapcsolattartási formák beiktatásával.

A kapcsolattartásunknak színtere a KRÉTA rendszer lesz, melyen elérhetőek a digitális oktatáshoz kapcsolódó tananyagok.

 Az iskolánk KRÉTA felülete elérhető az intézmény honlapjáról történő belépéssel:

http://www.altisk1-komadi.sulinet.hu/

Ha valakinek problémája van a KRÉTA rendszerbe történő belépéssel a 06-54/438-083 telefonszámon tudunk segítséget nyújtani.

A Pedagógusok a Kréta rendszerben a tanórákhoz a házi feladat fülön rögzítik az arra az órára vonatkozó ismeretanyagot és feladatokat.

A tanulóknak lehetőségük van az Új hozzászólás gomb segítségével üzenetet küldeni, esetleg kérdezni a tanártól.

Amennyiben csatolmányt is szeretnének küldeni a tanárok az óra anyagához, azt külön üzenetben tudják megtenni.

Ha csatolmányban beadandó feladatot kérnek a tanulóktól, azt az üzenetküldés funkció használatával tudják elküldeni a pedagógusoknak. Itt lehet egyeztetni a pontos együttműködés formájáról is a pedagógusokkal.

A számonkérés egyik lehetséges formája az üzenetküldés funkción belül a kérdőívek pontban lehetséges. A szaktanár által összeállított kérdőívet kell a tanulóknak kitölteniük és elküldeniük.

Ezen funkciók használatáról az alábbi hivatkozásokon lehet tájékozódni.

 

Kréta házi feladat funkció használata:

 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=37585577

 


Kréta üzenetküldési funkció használata:

 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17763962

 

Mindezek mellett az M5 csatorna minden nap sugároz tanórákat, amit érdemes lesz megnézni.

 

Aki nem rendelkezik internet kapcsolattal vagy megfelelő eszközzel, annak papír alapon juttatjuk el a tananyagot, és kérjük vissza a beszámolókat. Változás esetén a szokásos helyeken és módon értesítjük a szülőket és a tanulókat.

 

Mindannyiunk érdeke a tanév sikeres folytatása és befejezése. A pedagógusok legfontosabb feladata, hogy segítsék tanulóinkat abban, hogy minél jobban elsajátíthassák a tananyagot otthoni körülmények között is.

 

Kedves Szülők!

Kérem, támogassák gyermeküket és egymást. Hiszem, hogy közösen sikeresen tudjuk teljesíteni feladatainkat. Kérjük Önöket, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.

Kérem, hogy mindenki vegye komolyan és tartsa be a védő, óvó intézkedéseket. Gondolkodjunk és cselekedjünk felelősen!

Minden családnak sok türelmet, kitartást kívánok az előttünk álló időszakhoz, bízom az együttműködésükben!


Jó egészséget kívánva: Szakálné Polgár Irma intézményvezető

Télűző, farsangra hívogató

2020. 02. 27.: Télűző, farsangra hívogató

 

A mai reggelen felső tagozatos tanulóink jelmezbe öltözve, dudaszóval és kereplővel űzték el a telet. Osztályról osztályra járva hívogattak az esti bálba.

„ Ha Önnek nem fáj a lába,
Jöjjön el a farsangi bálba,
A bulit a 8. a szervezi,
Reméljük a zene is megteszi! „

 

2020. 02. 27.: „Itt a farsang, áll a bál…”

2020. 02. 27.: „Itt a farsang, áll a bál…”

Iskolánk alsó tagozatos tanulói számára megrendezésre került a farsang. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a pedagógusok is egyaránt ezen a vidám délutánon. Volt felvonulás, ahol a jelmezek bemutatását Tibi bohóc segítette, aki mókás viselkedésével sokszor csalt mosolyt a gyerekek arcára. Csokival jutalmazta a résztvevőket az ötletes jelmezekért. Az ügyességi feladatok is jó szórakozást nyújtottak, melyek végén a legügyesebbek jutalomban részesültek. Tánc, móka, kacagás jellemezte a rendezvényt. Felső tagozatban a 8. a osztály gondoskodott az esti farsangi suli-buli jó hangulatáról. A diszkó jó alkalom volt arra, hogy a felső tagozatos tanulóközösség is önfeledten együtt szórakozzon.

 

„Mi már tudjuk hol fogunk továbbtanulni!”

2020. 02. 25.: „Mi már tudjuk hol fogunk továbbtanulni!”

A Barsi Dénes Általános Iskola négy végzős tanulója (Gólián Viktória 8.b, Tarsoly Kíra Katalin 8.b, Szabó Mendi 8.b, Sike Ferdinánd 8.b) sikeresen felvételizett a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumba. Szeptembertől az Arany János Tehetséggondozó Program keretében kezdik meg tanulmányaikat. Gratulálunk nekik! Büszkék vagyunk rájuk és sok sikert kívánunk a továbbiakban is! 

Info-ovi

2020. 02. 24.: Info-ovi

A Barsi Dénes Általános Iskola két pedagógusa a mai napon újra info-ovit tartott a Kerek Egy Ég Alatt Óvoda csoportjaiban a nagycsoportos óvodásoknak. Márti néni és Edina néni tableteket vitt az ovisoknak, akik már ügyesen kezelték az eszközt, apró feladatokat is végre tudtak hajtani. Nagy lelkesedéssel dolgoztak, az idő gyorsan elrepült. Nagyon jól érezték a gyerekek magukat, várják a következő találkozást!

 

Teremlabdarúgás

2020. 02. 20.: Teremlabdarúgás

 

A Bozsik program keretében megrendezésre került a III., és IV. korcsoportos fiú teremlabdarúgás a Városi Sportcsarnokban. A résztvevő csapatok a komádi Barsi Dénes Általános Iskolából, a Sulyok István Református Általános Iskolából valamint Furta, Zsáka, Körösszakál települések iskoláiból érkező diákok voltak. A mérkőzések jó hangulatban zajlottak.

Text Size

Fenntartónk:

Klebelsberg Központ
Elnök: Hajnal Gabriella
Webcím: www.kk.gov.hu

Vezető: Majosi Pálma
mb. tankerületi igazgató
e-mail: palma.majosi@kk.gov.hu

Webcím: http://kk.gov.hu/berettyoujfalu

Elérhetõségek:
Cím: 4100 Berettyóújfalu Dózsa György utca 17-19.
Telefon: +36 (54) 795261
E-mail: berettyoujfalu@kk.gov.hu

Püspökladányi kihelyezett tankerületi iroda

Elérhetőségek:
Cím: 4150 Püspökladány, Bocskai utca 2.
Telefon: +36 (54) 501541
E-mali: berettyoujfalu@kk.gov.hu

Oklevelek