2019/2020-as tanév eseményei

Felhívás a tanulóinkhoz

Kedves Gyerekek!

Immár harmadik hete tanultok online... Senkinek sem volt egyszerű ennyire hirtelen átállni erre a tanítási-tanulási formára. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban úgy látjuk, hogy a nehézségek ellenére a legtöbb tanuló sikeresen vette az akadályokat, és bekapcsolódott a digitális oktatásba

Szeretnénk most megdicsérni iskolánk minden olyan tanulóját, akinek szorgalma nem hagyott alább és folyamatos tanulással, kapcsolattartással otthon is teljes mértékben teljesíti iskolai kötelességét, és a rendelkezésére álló csatornákon keresztül folyamatosan visszaküldi a megoldott feladatokat, akár személyesen is .

Ez alatt az idő alatt anélkül, hogy észrevennétek rengeteget fejlődtök, mind az önálló tanulás, mind a digitális kompetenciák elsajátítása, és a kommunikációs képességek terén . Büszkék vagyunk rátok!

Arra kérünk benneteket, hogy merjétek jelezni, ha nehézségbe ütköztök és kérjetek segítséget!

Maradjatok továbbra is aktívak, tanuljatok, hiszen ez is a ti javatokat szolgálja! A tanulás mellett próbáljátok otthon is hasznossá tenni magatokat, segítsetek családtagjaitoknak és szánjatok elég időt a kikapcsolódásra is!

Végül, de nem utolsó sorban, mondjatok köszönetet Szüleiteknek, akik ebben a megváltozott helyzetben is segítségetekre vannak!

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Üdvözlettel: a Barsi Dénes Általános Iskola pedagógusai

Tájékoztatás az új munkarendről

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Amint korábban értesítettem Önöket az iskolákat érintően Kormányhatározat született a járvány terjedésének megelőzése, az egészség védelme érdekében.
Ennek értelmében a tanulók NEM látogathatják az iskolát.

2020. március 16-tól visszavonásig a nevelés-oktatás tantermen kívüli digitális munkarendben kerül megszervezésre.

A tanulók tehát otthon maradnak, de nem szünet lesz, hanem otthoni tanulás, amelyhez az iskola személyes találkozás nélkül nyújt segítséget a tananyag kijelölésével a rendelkezésre álló online kapcsolattartási formák beiktatásával.

A kapcsolattartásunknak színtere a KRÉTA rendszer lesz, melyen elérhetőek a digitális oktatáshoz kapcsolódó tananyagok.

 Az iskolánk KRÉTA felülete elérhető az intézmény honlapjáról történő belépéssel:

http://www.altisk1-komadi.sulinet.hu/

Ha valakinek problémája van a KRÉTA rendszerbe történő belépéssel a 06-54/438-083 telefonszámon tudunk segítséget nyújtani.

A Pedagógusok a Kréta rendszerben a tanórákhoz a házi feladat fülön rögzítik az arra az órára vonatkozó ismeretanyagot és feladatokat.

A tanulóknak lehetőségük van az Új hozzászólás gomb segítségével üzenetet küldeni, esetleg kérdezni a tanártól.

Amennyiben csatolmányt is szeretnének küldeni a tanárok az óra anyagához, azt külön üzenetben tudják megtenni.

Ha csatolmányban beadandó feladatot kérnek a tanulóktól, azt az üzenetküldés funkció használatával tudják elküldeni a pedagógusoknak. Itt lehet egyeztetni a pontos együttműködés formájáról is a pedagógusokkal.

A számonkérés egyik lehetséges formája az üzenetküldés funkción belül a kérdőívek pontban lehetséges. A szaktanár által összeállított kérdőívet kell a tanulóknak kitölteniük és elküldeniük.

Ezen funkciók használatáról az alábbi hivatkozásokon lehet tájékozódni.

 

Kréta házi feladat funkció használata:

 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=37585577

 


Kréta üzenetküldési funkció használata:

 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17763962

 

Mindezek mellett az M5 csatorna minden nap sugároz tanórákat, amit érdemes lesz megnézni.

 

Aki nem rendelkezik internet kapcsolattal vagy megfelelő eszközzel, annak papír alapon juttatjuk el a tananyagot, és kérjük vissza a beszámolókat. Változás esetén a szokásos helyeken és módon értesítjük a szülőket és a tanulókat.

 

Mindannyiunk érdeke a tanév sikeres folytatása és befejezése. A pedagógusok legfontosabb feladata, hogy segítsék tanulóinkat abban, hogy minél jobban elsajátíthassák a tananyagot otthoni körülmények között is.

 

Kedves Szülők!

Kérem, támogassák gyermeküket és egymást. Hiszem, hogy közösen sikeresen tudjuk teljesíteni feladatainkat. Kérjük Önöket, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.

Kérem, hogy mindenki vegye komolyan és tartsa be a védő, óvó intézkedéseket. Gondolkodjunk és cselekedjünk felelősen!

Minden családnak sok türelmet, kitartást kívánok az előttünk álló időszakhoz, bízom az együttműködésükben!


Jó egészséget kívánva: Szakálné Polgár Irma intézményvezető

Télűző, farsangra hívogató

2020. 02. 27.: Télűző, farsangra hívogató

 

A mai reggelen felső tagozatos tanulóink jelmezbe öltözve, dudaszóval és kereplővel űzték el a telet. Osztályról osztályra járva hívogattak az esti bálba.

„ Ha Önnek nem fáj a lába,
Jöjjön el a farsangi bálba,
A bulit a 8. a szervezi,
Reméljük a zene is megteszi! „

 

2020. 02. 27.: „Itt a farsang, áll a bál…”

2020. 02. 27.: „Itt a farsang, áll a bál…”

Iskolánk alsó tagozatos tanulói számára megrendezésre került a farsang. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a pedagógusok is egyaránt ezen a vidám délutánon. Volt felvonulás, ahol a jelmezek bemutatását Tibi bohóc segítette, aki mókás viselkedésével sokszor csalt mosolyt a gyerekek arcára. Csokival jutalmazta a résztvevőket az ötletes jelmezekért. Az ügyességi feladatok is jó szórakozást nyújtottak, melyek végén a legügyesebbek jutalomban részesültek. Tánc, móka, kacagás jellemezte a rendezvényt. Felső tagozatban a 8. a osztály gondoskodott az esti farsangi suli-buli jó hangulatáról. A diszkó jó alkalom volt arra, hogy a felső tagozatos tanulóközösség is önfeledten együtt szórakozzon.

 

„Mi már tudjuk hol fogunk továbbtanulni!”

2020. 02. 25.: „Mi már tudjuk hol fogunk továbbtanulni!”

A Barsi Dénes Általános Iskola négy végzős tanulója (Gólián Viktória 8.b, Tarsoly Kíra Katalin 8.b, Szabó Mendi 8.b, Sike Ferdinánd 8.b) sikeresen felvételizett a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumba. Szeptembertől az Arany János Tehetséggondozó Program keretében kezdik meg tanulmányaikat. Gratulálunk nekik! Büszkék vagyunk rájuk és sok sikert kívánunk a továbbiakban is! 

Info-ovi

2020. 02. 24.: Info-ovi

A Barsi Dénes Általános Iskola két pedagógusa a mai napon újra info-ovit tartott a Kerek Egy Ég Alatt Óvoda csoportjaiban a nagycsoportos óvodásoknak. Márti néni és Edina néni tableteket vitt az ovisoknak, akik már ügyesen kezelték az eszközt, apró feladatokat is végre tudtak hajtani. Nagy lelkesedéssel dolgoztak, az idő gyorsan elrepült. Nagyon jól érezték a gyerekek magukat, várják a következő találkozást!

 

Teremlabdarúgás

2020. 02. 20.: Teremlabdarúgás

 

A Bozsik program keretében megrendezésre került a III., és IV. korcsoportos fiú teremlabdarúgás a Városi Sportcsarnokban. A résztvevő csapatok a komádi Barsi Dénes Általános Iskolából, a Sulyok István Református Általános Iskolából valamint Furta, Zsáka, Körösszakál települések iskoláiból érkező diákok voltak. A mérkőzések jó hangulatban zajlottak.

Hitoktatással kapcsolatos szülői tájékoztató

A komádi Barsi Dénes Általános Iskola intézményvezetője ezúton szeretném tájékoztatni a kedves szülőket arról, hogy a hitoktatással kapcsolatos szülői tájékoztató időpontja 2020.03.04 15:30 óra. A tájékoztató helyszíne a Barsi Dénes Általános Iskola emeletes épülete, ami a Fő út 10-18 sz. alatt található.A szülői tájékoztatón lehetőséget biztosítunk arra, hogy találkozhassanak az egyházak képviselőivel, akik információt nyújtanak arról, hogy igény esetén a hit- és erkölcstan oktatását milyen módon szerveznék meg intézményünkben. A tájékoztatón az itt felsorolt egyházak képviselői szoktak megjelenni.

Szakálné Polgár Irma
intézményvezető

 

Text Size

Fenntartónk:

Klebelsberg Központ
Elnök: Hajnal Gabriella
Webcím: www.kk.gov.hu

Vezető: Majosi Pálma
mb. tankerületi igazgató
e-mail: palma.majosi@kk.gov.hu

Webcím: http://kk.gov.hu/berettyoujfalu

Elérhetõségek:
Cím: 4100 Berettyóújfalu Dózsa György utca 17-19.
Telefon: +36 (54) 795261
E-mail: berettyoujfalu@kk.gov.hu

Püspökladányi kihelyezett tankerületi iroda

Elérhetőségek:
Cím: 4150 Püspökladány, Bocskai utca 2.
Telefon: +36 (54) 501541
E-mali: berettyoujfalu@kk.gov.hu

Oklevelek